Μαύροι κύκλοι: Το σωστό μακιγιάζ.

Μαύροι κύκλοι: Το σωστό μακιγιάζ.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τους μαύρους κύκλους.  Τι τους προκαλεί, ποια είναι μια από τις φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων. Με ποια κρέμα μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση κάτω από τα μάτια αλλά και πως μπορούμε να τους καλύψουμε με το μακιγιάζ.

Ποιοι είναι οι λόγοι εμφάνισης μαύρων κύκλων.

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι για να εμφανιστούν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Οι συνηθέστεροι εξ αυτών είναι: η έλλειψη ύπνου, το υπερβολικό άγχος, η μη ισορροπημένη διατροφή. Άλλα επίσης αίτια μπορεί να είναι, όταν εκτιθέμαστε στο ήλιο για πολλές ώρες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αφυδάτωση που προκαλείται στα κύτταρα κάτω από τα μάτια, κάνουν τα κύτταρα αυτά να συρρικνώνονται.

Άλλο ένα αίτιο είναι η λάθος αφαίρεση του μακιγιάζ, γι αυτό πρέπει να επιμελούμαστε πολύ το ντεμακιγιάζ. Σε κάποιες όμως ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται και σε παθολογικά αίτια.

Φυσική αντιμετώπιση – Κρέμα ματιών

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε μια από τις πιο γνωστές φυσικές μεθόδους για να αντιμετωπιστούν οι μαύροι κύκλοι είναι το αγγούρι. Κόβουμε 2 λεπτές φέτες αγγουριού και τις τοποθετούμε για περίπου 20 λεπτά πάνω στα μάτια.  Το αγγούρι είναι ικανό να φωτίσει το δέρμα σας και να βελτιώσει την όψη γύρω από τα μάτια χάρη στις στυπτικές ιδιότητες του.

Εάν όμως ο χρόνος σας είναι περιορισμένος τότε μπορείτε να κάνετε συνήθεια την κρέμα ματιών. Το beauty Glam σας προτείνει τη Bee Factor Κρέμα Ματιών Κολλαγόνο Με Υαλουρονικό Οξύ & Προβιταμίνη Β5, εμπλουτισμένη σύνθεση Κολλαγόνου και Υαλουρονικού Οξέος προσφέρει εντατική ενυδάτωση μεγάλης διάρκειας ενώ λειαίνει τις γραμμές αφυδάτωσης γύρω από τα μάτια.

Μακιγιάζ και μαύροι κύκλοι

Σημαντικό όπλο ενάντια στους μαύρους κύκλους είναι το μακιγιάζ. Κρύψε τις μικροατέλειες κάτω από τα ματιά χρησιμοποιώντας concealer. Διάλεξε ένα concealer το οποίο να ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου και να είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμο σε σχέση με το make up σου. Χρησιμοποίησε το κάνοντας ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια.

Δες εδώ μια ποικιλία από concealer και βρες αυτό που ταιριάζει σε σένα. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας αν κάπου δυσκολευτείς.

Beauty Glam Team.

Ακολουθήστε μας στα social media: Instagram και Facebook.