Υαλουρονικό οξύ: Η σημασία του που θέλεις να μάθεις.

Υαλουρονικό οξύ: Η σημασία του που θέλεις να μάθεις.

“Περιέχει υαλουρονικό οξύ το οποίο βοηθά στην αύξηση της υγρασίας της επιδερμίδας.”

Είναι μια πρόταση που σίγουρα έχεις διαβάσει πολλές φορές στις περιγραφές των προϊόντων. Σωστά;

Επειδή κι στα δικά μας προϊόντα αναφέρετε, σε αυτό το άρθρο θα σου μιλήσουμε για το υαλουρονικό οξύ και γιατί πρέπει να το επιλέξεις!

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε στην ουσία και με λίγα λόγια, τι είναι το υαλουρονικό οξύ.

Υαλουρονικό οξύ:

Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό που παράγει από μόνος του ο οργανισμός μας. Με την πάροδο του χρόνου όμως η παραγωγή του συστατικού αυτού μειώνεται. Το αποτέλεσμα της μείωσης του υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό μας είναι, ο σχηματισμός ρυτίδων, η θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα.

Το υαλουρονικό οξύ περιβάλλει τα κύτταρα της επιδερμίδας. Η φύση του το κάνει ικανό να συγκρατεί την υγρασία μέσα στο δέρμα. Μάλιστα, μπορεί να απορροφήσει μέχρι και 1000 φορές το βάρος του και να χαρίζει στο δέρμα λεία, ελαστική, ενυδατωμένη και όμορφη όψη.

Γι’ αυτό και πλέον στην κοσμητολογία είναι ένα συστατικό, που επιλέγουν ολοένα και περισσότερες εταιρίες να εντάξουν στα προϊόντα τους.

Πως θα με βοηθήσει μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ;

Μια  κρέμα ή ένα προϊόν που περιέχει υαλουρονικό οξύ, με απόλυτη σιγουριά θα σε βοηθήσει να έχεις μια άκρως ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Παράλληλα βοηθά στην επιβραδύνση της γήρανσης καθώς επίσης βελτιώνει την απαλότητα, την σφριγηλότητα και ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Υπάρχει ηλικιακός περιορισμός στη χρήση του υαλουρονικού;

Πρακτικά και θεωρητικά όχι, διότι καθώς περνούν τα χρόνια η μείωση της παραγωγής του υαλουρονικού, όλο και αυξάνεται. Για το λόγο αυτό είναι ιδανικό να το εντάξεις από νωρίς στην ρουτίνα σου, έτσι ώστε να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα, στη διάρκεια του χρόνου.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείς να βρεις:

Προϊόντα για skin care εδώ.

Προϊόντα για makeup εδώ.

Beauty Glam Team

*Όλα τα άρθρα μας έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την γνώμη/άποψη κάποιου ειδικού.